top of page
Search
  • Roven Ren Pajumets, Pert-Emil Raun

TSG üritused

Updated: Mar 15, 2021

Tallinna Saksa Gümnaasiumis leiavad aset palju iga-aastased põnevad ning huvitavad üritused. Paraku jäävad aga sellel aastal paljud üritused pandeemia tõttu ära.


Kuna meie kool on roheline kool, võtame me tavaliselt iga aasta osa ülemaailmsest koristuspäevast, millal kõik klassid peavad vahetunnil või tunni ajal käima looduses prügi korjamas. Meie kool korjab prügi tavaliselt Mustamäe piirkonnas ning see on palju Mustamäe puhtusele kaasa aidanud.



Tallinna Saksa Gümnaasium on ka üks ainukesi koole, mis peab annualselt koolisiseseid võimlemisvõistlusi, kus 1.-5. klassid teevad tantsukava klassidena ning vanematest klassidest võistlevad juba paljud õpilased individuaalselt, kogudes igalt alalt punkte, võitjad saavad ka auhindu. Vanemad tüdrukud esitavad ka grupina tantsukava.


Üks kõige erilisemaid üritusi meie koolis on stiilinädal. Stiilinädalal saavad õpilased riietuda vastavalt meie kooli Õpilasesinduse valitud teemale. Iga päev võivad õpilased ka enda klassist teha pildi, mille klassid postitavad Instagrami. Stiilinädala lõpus selgitatakse ka välja võitja ning auhinnaks on enamasti tasuta ekskursioon klassile.



Üks unikaalseimaid üritusi meie koolis on siiski "Keelepaelad", kus õpilased võistlevad esitades nalju ja anekdoote ning humoorikaid jutte. Žürii esimeheks on alati olnud tuntud eesti näitleja Jan Uuspõld, kes on ühtlasi meie kooli vilistlane. "Keelepaelte" võites on võimalus saada edasistele võistlustele.


Üks meie kooli õpilaste lemmik üritusi on Playbox. Seal saavad õpilased moodustada oma grupi, millega nad oma esituse ette kannavad. Neid hindavad kohtunikud, kelleks on enamasti meie kooli õpetajad. Kohtunikud selgitavad välja võitja, kes ka auhinna saab.


Need pole aga ainsad üritused meie koolis, vaid on veel mitmeidki, mida võib ka leida teistes koolides, näiteks rebaste nädal, õpetajate päev, mardipäev, sõbrapäev, vilistlaspäev, emakeelenädal, spordipäev.


43 views
bottom of page